Οι εκδόσεις Webcomics, με ιδιαίτερη χαρά, θα συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΈΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ και ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.), σε συνεργασία με το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών COMINK, το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και με την υποστήριξη του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, δηλαδή την 15η έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών COMIC Ν’ PLAY 2016, με τίτλο “ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ”.

Στην έκθεση κόμικς, που αποτελεί τον κορμό της διοργάνωσης, θα παρουσιαστούν τα πρωτότυπα έργα περισσοτέρων από 50 δημιουργών κόμικς της ελληνικής σκηνής- ερασιτεχνών, νεοεμφανιζόμενων, επαγγελματιών και σπουδαστών του εργαστηρίου Comink– τα οποία θα περιλαμβάνονται και στον ομότιτλο κατάλογο της έκθεσης, την επιμέλεια και διάθεση του οποίου έχει αναλάβει, για μία ακόμη χρονιά, η Ένατη Διάσταση.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν, επίσης, να δουν από κοντά την διαδραστική μακέτα-παιχνίδι με θέμα: «Η Άλωση της Θεσσαλονίκης από τους Σαρακηνούς», που ετοίμασε ο σύλλογος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. ειδικά για την φετινή διοργάνωση επιχειρώντας να αναδείξει μια άγνωστη, σχετικά, πτυχή της μεσαιωνικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης, αλλά και να θαυμάσουν ένα αντίγραφο, σε φυσικό μέγεθος, μιας μεσαιωνικής αλυσιδωτής πανοπλίας, κατασκευασμένο από τον ερευνητή Νίκου Κουζίνη.

Έλληνες και ξένοι δημιουργοί  θα παρουσιάσουν το έργο τους σε ειδικές εκδηλώσεις. Επίτιμοι προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι ο βρετανός Nigel Parkinson, σχεδιαστής της κλασικής βρετανικής σειράς κόμικς Denis the Menace and Gnasher και συνεργάτης των ιστορικών ανθολογιών Τhe Beano και The Dandy με την κολορίστρια Νika Nartova, καθώς και ο ελληνικής καταγωγής δημιουργός από το Βέλγιο Δημήτρης Μαστώρος, ο οποίος διακρίθηκε για το έργο του Εξάρχεια: L’ Οrange Αmère και το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του COMIC Ν’ PLAY 2016, θα διεξαχθούν επιδείξεις πάνω σε επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων αλλά και πλήθος δημιουργικών εργαστηρίων, με ελεύθερη συμμετοχή για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών. Το COMIC ’N PLAY 2016 πλαισιώνουν και φέτος μια ποικιλία από δωρεάν σεμινάρια και εργαστήρια (Παρασκευή 16 έως Κυριακή 18 Δεκεμβρίου), αλλά και η προβολή των βραβευμένων ταινιών του φεστιβάλ Τhessaloniki Animation Festival (Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου). Από το απόγευμα της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου (10.00π.μ-22.00μ.μ.) θα λειτουργεί bazaar εκδοτικών οίκων και εξειδικευμένων στα κόμικς καταστημάτων, με ελληνικές και ξενόγλωσσες εκδόσεις, παρουσιάσεις νέων εκδόσεων, προσφορές και ευκαιρίες για τους επισκέπτες.


Οι εκδόσεις μας θα έχουν την τιμή να παρουσιάσουν δυο από τους τίτλους τους, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 19.00μ.μ. | ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

Ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος παρουσιάζει το κόμικ του Θεοί Σε Κρίση, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Ο Meliss θα μιλήσει για το άλμπουμ του και θα υπογράψει τα αντίτυπα των παρευρισκομένων. Θα εξηγήσει την κατάσταση στην οποία έφτασε ο Όλυμπος, ώστε να καταφύγει στον Διεθνή Νομισματικό Θεό. Για τον Δία και τους υπόλοιπους θεούς που καταχράστηκαν θεϊκή περιουσία και ανάγκασαν τον Ερμή να βγει παγανιά για να μπαλώσει τα σπασμένα. Επιπλέον, για τους γαλλόφωνους επισκέπτες της παρουσίασης, θα υπάρχουν και αντίτυπα του Nom de Zeus: La Crise Grecque Vue de l’Olympe, στα γαλλικά. Συντονιστής: Σταύρος Κιουτσιούκης (σκιτσογράφος)

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 17.00μ.μ.| ΓΙΘ Αίθουσα Nehama

Ο Δημήτρης και ο Θοδωρής, ο Θοδωρής και ο Δημήτρης, οι GRamers τέλος πάντων, θα μιλήσουν για πρώτη φορά δημόσια για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν, να γράψουν το σενάριο ενός κόμικ. Και το έγραψαν, το πήγαν στον Νικόλα Στεφαδούρο (Stef), ο οποίος αναγκάστηκε -μετά από απειλές ότι θα τον μετατρέψουν σε μεταλλαγμένο ποντικό- να τους το σχεδιάσει. Από εκεί και πέρα, το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Θοδωρής Παπαδάκης θα βρίσκονται λοιπόν στο Γαλλικό Ινστιτούτο για να σας τα πούνε και να σας υπογράψουν με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στα βλέφαρα. Να φέρετε τον μαρκαδόρο. Συντονιστής: Σταύρος Κιουτσιούκης (σκιτσογράφος)