Οι εκδόσεις Webcomics από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο 2018 θα συμμετέχουν στα παρακάτω φεστιβάλ (με ημερομηνιακή σειρά):

3ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών

Με μεγάλη μας χαρά σας καλωσορίζουμε στο 3ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών Applied Arts Festival που θα λάβει χώρα στις 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2018. Όπως κάθε χρόνο θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε εξαιρετικούς Έλληνες και ξένους Δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Εφαρμοσμένων Τεχνών.  Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αναδείξει και να παρουσιάσει τα πολυδιάστατα επαγγέλματα του χώρου. Μια μοναδική ευκαιρία για δημιουργική ανταλλαγή απόψεων πάνω στη δύναμη του σκίτσου και τις πολλαπλές εφαρμογές του. Εικονογράφηση, Κόμικς, Καρικατούρα, Σκίτσο, Αυτοεκδόσεις (Fanzine), Graffiti, Βιομηχανικό Σχέδιο, Φωτογραφία, Video games, Γραφιστική, Ζωγραφική, Video, Animation και τόσα άλλα σας περιμένουν σε ένα φανταστικό διήμερο ταξίδι. Εσείς θα το χάσετε;;

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει : Εκθέσεις, masterclasses, παρουσιάσεις, προβολές, workshops, events κ.α.

Είσοδος Ελεύθερη
Διεύθυνση: Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης – Θήρας 19, Πλατεία Αμερικής
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2108665611
Email: appliedartsfestival@gmail.com
​Site:www.appliedartsfestival.gr
Facebook: appliedartsfestival
Facebook: ornerakisappliedarts
Instagram: ornerakisart

ΦantastiCon 2018 – 4o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φανταστικού

Το ΦantastiCon, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σας προσκαλούν στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ με αποκλειστικό θεματικό περιεχόμενο το Φανταστικό! Μένοντας πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με τους φίλους του φανταστικού , το ΦantastiCon 2018 επιστρέφει στις 06 και 07 Οκτωβρίου για μια ακόμα φανταστική διήμερη γιορτή! Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι όροφοι της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα γεμίσουν με μυθικά πλάσματα, μάγους και γενναίους πολεμιστές από όλο τον γαλαξία μεταφέροντας μας σε ένα φανταστικό σύμπαν.

Μπορείτε να δείτε τον ιστότοπο εδώ.

Comic N’ Play 2018 – Σιγή Ασυρμάτου

Το “Comic ‘N’ Play” είναι το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας  των φίλων των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών στο να διαδώσουν την  ιδιαίτερη τους αγάπη για αυτά τα δύο αντικείμενα. Ο σύλλογος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. από το 1993, αλλά και η ομάδα ανεξάρτητων δημιουργών comics Inkorrekt, σε συνεργασία με την εκδοτική «Ένατη Διάσταση» με την σειρά τους και αυτοί -ουσιαστικά από το 2000- έχουν οργανώσει, συμμετάσχει και υποστηρίξει δεκάδες εκδηλώσεις, εκθέσεις και ημερίδες, σε συνεργασία με άλλους φορείς ή και αυτόνομα, υποστηρίζοντας το αντικείμενο τους ο καθένας ξεχωριστά. Οι ιδιαίτερες περιστάσεις αλλά και οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ των μελών των παραπάνω ομάδων,  ωρίμασαν τις συνθήκες αρκετά ώστε οι παραπάνω ομάδες εν τέλει να συνενώσουν τις δυνάμεις τους και πλέον αυτοί να συνδιοργανώνουν την έκθεση «Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών», ένα ετήσιο ραντεβού για τους λάτρεις των δύο αυτών «κόσμων», που φιλοξενείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η συνεργασία τους με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το εικαστικό εργαστήριο Comink, αλλά ενίοτε και με άλλους φορείς πολιτισμού, όπως είναι η «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας», έχει ως στόχο να τους δώσει την ευκαιρία να μεταδώσουν στον κόσμο, μέσω εργαστηρίων, επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, εκθέσεων με πρωτότυπα έργα, αλλά κυρίως με ΠΟΛΥ αγάπη για το αντικείμενο τους, την ιδιαίτερη κουλτούρα των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών νόησης και στρατηγικής. Η διοργάνωση μας προσφέρει την δυνατότητα, τόσο στο κοινό όσο και στους ίδιους τους δημιουργούς να έρθουν σε επικοινωνία μεταξύ τους, καθώς αποτελεί πλέον ένα αναγνωρισμένο ετήσιο ραντεβού των λάτρων του είδους. Απευθύνεται λοιπόν εξίσου σε επαγγελματίες, που θέλουν να παρουσιάσουν τις νέες τους δουλειές, αλλά και σε νεαρότερους δημιουργούς που θέλουν να προβάλουν το ταλέντο τους.

Την έκθεση πλαισιώνει πάντοτε και bazaar εκδοτών και επιχειρηματιών που κινούνται στον αυτό χώρο, δίνοντας τους  έτσι την ευκαιρία να έχουν μια άμεση και πιο προσωπική επαφή με το πελατολόγιο τους και να «αφουγκραστούν» τις ιδιαίτερες ανάγκες του αγοραστικού κοινού στο οποίο απευθύνονται.

Η διοργάνωση μας αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον για όλους τους λάτρεις των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών, αλλά και για τους περιστασιακούς αναγνώστες των κόμικς ή και για όσους δεν έχουν ξανασχοληθεί με τα επιτραπέζια παιχνίδια στο παρελθόν και θα θέλανε να έχουν μία πρώτη επαφή με αυτά. Η διαρκής βελτίωση της διοργάνωσης μας πιστεύουμε πως συμβάλει καίρια και στον συνεδριακό τουρισμό της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος στην διοργάνωση μας ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό!

Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φόρμα επικοινωνίας του site ή να μας στείλετε το μήνυμα σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@comic-n-play.gr

AthensCon 2018

Το απόλυτο Comic & Pop Culture συνέδριο της Ελλάδας επιστρέφει για τέταρτη φορά!

1 και 2 Δεκεμβρίου το Κλειστό Στάδιο Ταε Κβο Ντο θα φιλοξενήσει εκατοντάδες εκθέτες, δεκάδες έλληνες καλλιτέχνες και μια ντουζίνα διεθνής καλεσμένους που θα δημιουργήσουν για ακόμα μια φορά μια πλειάδα αναμνήσεων σε όποιον μας επισκεφτεί!

Καλεσμένοι:
Mark Waid
Brian Haberlin
Marko Djurdjevic
James O’ Barr
Marco Santucci
Maria Laura Sanapo
Cosplayer – Tine Marie Riis
Sophie Riis Cosplay
κι άλλοι θα ανακοινωνθούν σύντομα.

Μείνετε συντονισμένοι για τις επίσημες ανακοινώσεις στην facebook σελίδα μας και στο www.athenscon.gr.