Κατανοώντας τα Κόμικς: Η Αόρατη Τέχνη

Αγοράστε το εδώ

Οι εκδόσεις Webcomics σε συνεργασία με τον εκδοτικό κολοσσό HarperCollins έχουν την τιμή να παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα από τα καλύτερα βιβλία για τα κόμικς, σε… κόμικς! Ο βραβευμένος με βραβείο Eisner Καλύτερου Βιβλίου Σχετικά με τα Κόμικς, βραβεία Harvey Καλύτερου Συγγραφέα, Καλύτερου Άλμπουμ/Πρωτότυπου Περιεχομένου και Καλύτερης Βιογραφικής, Ιστορικής ή Δημοσιογραφικής Παρουσίασης για το βιβλίο του Κατανοώντας τα Κόμικς, Scott McCloud, μας βάζει στον κόσμο των κόμικς μέσα από ένα καταπληκτικό βιβλίο που πρέπει να έχει διαβάσει όποιος θέλει να ασχοληθεί αναγνωστικά, ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τα κόμικς.

“Με σαφή, καλοσχεδιασμένα κεφάλαια, μας οδηγεί μέσα από τα στοιχεία των στυλ των κόμικς, και… οι λέξεις συνδυάζονται με τις εικόνες για να εφαρμόσουν τη μοναδική τους μαγεία. Όταν το ταξίδι των 216 σελίδων φτάνει στο τέλος του, θα είναι δύσκολο για τους περισσότερους αναγνώστες να ξαναδούν τα κόμικς με τον ίδιο τρόπο.”

– Garry Trudeau, New York Times Book Review

  • Κάντε ένα μαγικό ταξίδι μέσα στους κρυφούς κόσμους της αφήγησης των κόμικς.
  • Γίνετε μάρτυρας μιας ιστορίας 3000 ετών.
  • Εξερευνήστε τα μυστικά ανάμεσα στα πάνελ.
  • Νιώστε την ενέργεια της γραμμής και του χρώματος.
  • Αγγίξτε τη δύναμη των συμβόλων.
  • Πιάστε πρώτη θέση στη μάχη ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες.

Και πάνω απ’ όλα, δείτε γιατί τα κόμικς μπορούν να είναι τόσο σημαντικά όσο οι ταινίες, η πρόζα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης, μέσα από τη μαγευτική διαδικασία που οδηγεί στην πραγματική κατανόηση των κόμικς.

Συγγραφή και Τέχνη: Scott McCloud
Μετάφραση: Νίκος Καμπουρόπουλος
Επιμέλεια: Άλκηστις Τριμπέρη
Γραφιστική Επιμέλεια: Webcomics – N.A.K.
Είδος: Εκπαιδευτικό, Ιστορικό
Ημερομηνία 1ης Κυκλοφορίας: Μάρτιος 2014 (εξαντλημένο)
Ημερομηνία 2ης Κυκλοφορίας: Μάρτιος 2019
Μέγεθος: 17 Χ 24 εκατοστά, 216 Ασπρόμαυρες + 8 Έγχρωμες Σελίδες
ISBN: 978-618-80597-1-9
Τιμή: 15,90 ευρώ

Πρώτη παρουσίαση: Comicdom Con 2014

Λίγα λόγια για τον δημιουργό: O Scott McCloud ασχολείται επαγγελματικά με τα κόμικς από το 1984. Είναι γνωστός για το Κατανοώντας τα Κόμικς: Η Αόρατη Τέχνη (1993), το Reinventing Comics (2000) και το Making Comics (2006). Η πρώτη του σειρά κόμικς είναι το ΖΟΤ! (1984-1991), η υπερηρωική παρωδία Destroy!! (1986), έχει γράψει σενάρια για τον Superman και είναι από τους βασικούς υπέρμαχους των ψηφιακών κόμικς, των webcomics και του “άπειρου καμβά”. Ίδρυσε τον θεσμό 24-Hour Comic και σχεδίασε το Google Chrome comic. Το τελευταίο μεγάλο του έργο, Ο Γλύπτης, κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Webcomics.

Αγοράστε το εδώ

2 thoughts on “Κατανοώντας τα Κόμικς: Η Αόρατη Τέχνη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.