Νικόλας Στεφαδούρος (Stef…)

Ο Νικόλας Στεφαδούρος (Stef…) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ανυπομονώντας να ξετυλιχτεί μπροστά του μια τεράστια καριέρα… στα κόμικς. Ναι, από μικρός… σάπιζε με το μολύβι στο χέρι και τους μαρκαδόρους,… σκοτώνοντας την ώρα του φτιάχνοντας «μικυμάου».

Το 2000, και ενώ σπούδαζε μπετά, σίδερα και διαφορικές εξισώσεις, του δόθηκε η ευκαιρία να αναγεννηθεί σχεδιάζοντας δύο 8σέλιδες διεστραμμένες ιστορίες στο περιοδικό «ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ», που για τα επόμενα 3 συναπτά έτη με το «Μικ Φρικ & Δρ. Χάος» και  το «Ντετέκτιβ Άστραλ,  έμελλε να καταστρέψει μία ολόκληρη γενιά. Από τότε μέχρι σήμερα κυκλοφορούσε σαν… αρρώστια σε περιοδικά όπως το «Σπίτι & Κόσμος», οι «Διατροφούληδες», το περιοδικό «Παναιγύπτια» του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, το webπεριοδικό «ΑΦΗΓΗSEE», το “FROGCityGuideΘεσσαλονίκης», σε ιστότοπους όπως το TVXS.GR, το SoComic.gr, το Devilhornsmag.com, σχεδίασε μαγιό για την FABSportswearκαι μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής σειράς επιτραπέζιων παιχνιδιών  για την DesyllasGames. Είναι επίσης ο δημιουργός του αντιπαθητικά συμπαθητικού (ή το ανάποδο) κύριου Μπιντού.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται σταθερά με το Teesney.comόπου κάνει καθημερινά σχέδια για t-shirts, φτιάχνει γραφικά για παιχνίδια browserμεγάλης ελληνικής εταιρείας, εικονογραφεί βιβλία, παίρνει συνεντεύξεις μέσω του κύριου Μπιντού και σχεδιάζει σάπιες σάρκες, κάφρους μεταλλάδες και πολλά πολλά άλλα….

Περισσότερα στον ιστότοπό του: www.stefadouros.gr

9 thoughts on “Νικόλας Στεφαδούρος (Stef…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.